English version

Schoon Drinkwater

SYJ werkt mee aan het nieuw geformuleerde werelddoel 6: schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen (opvolger  van millenniumdoel 4 minder kindersterfte).

Safira is een van onze tolken op locatie. Wij hebben haar gevraagd om bij acht  gezinnen in Jasinga interviews af te gaan nemen om te peilen hoe de ervaringen met de drinkwaterfilters zijn die door SYJ verstrekt zijn. Alle geïnterviewde gezinnen hebben de  drinkwaterfilter in gebruik en zijn tevreden. De meeste gezinnen hebben  naast de drinkwaterfilter ook nog een andere waterbron om te koken of te wassen. Ze wassen in de rivier, of gebruiken water uit een  waterput om te koken.

Ibu Eha heeft een buurtwinkeltje in Jasinga waar zij de waterfilters distribueert . Zij is in de zomer van 2014 begonnen met de eerste distributies. In anderhalf jaar tijd heeft zij ongeveer 270 filters uitgedeeld aan gezinnen. Zij krijgt nog steeds nieuwe aanvragen van mensen die een filter willen op de condities van SYJ (filtersysteem betaalt SYJ en gezin zelf betaalt de wisselfilter).

Foto's