English version

Drie Koningen Diessen op herhaling voor Jasinga

Jong Nederland uit Diessen is de organisator van het Drie Koningen Zingen in Diessen. En de vrijwilligers van Jong Nederland doen dit op perfecte wijze. Zondagmiddag 6 januari was dit jaar een mooie zachte dag, bijna het lentegevoel. De kinderen trokken verkleed als Caspar, Melchior en Balthazar door de straten van Diessen. Zij zongen niet het overbekende lied van “ Drie kooooningen, drie kooooningen, geef mij nen nieuwen (h)oed……. “. De Diessense koningen zongen hun eigengemaakte liederen. De liederen gingen allemaal over het dorpje Jasinga in Indonesië en de schoolkinderen die daar wonen en naar school gaan. Hele originele teksten die verrieden dat de kinderen zich hadden verdiept in het goede doel. ’s-Middags was het bijeenkomen in Hercules. Daar wachtte warme chocomel en de eierkoeken. En oh jee, wat een geluk voor degene die de traditionele boon in de eierkoek trof. Ouders en grootouders kwamen in de Hercules luisteren naar de vijf groepen koninkjes die hun performance nog een keer mochten opvoeren voor een vijfkoppige jury. En natuurlijk kan er maar een winnaar zijn. Dit jaar waren dat Lars, Stijn, Gijs, Luuk en Geert. Zij sleepten de 1 e prijs in de wacht. Natuurlijk stond SYJ weer met een informatiekraam in de Hercules. Dit jaar met een lollys-spel als attractie voor de kinderen. Groot en klein, er zijn heel wat lollys ‘getrokken’. En met wat geluk had je dan nog een klein prijsje ook.

Net als vorig jaar heeft Bep van SYJ een presentatie gegeven over het schoolproject in Jasinga. Bep kon laten zien wat er met het bijeen gezongen geld van vorig jaar (396 euro) gebeurd is in Jasinga. En ze kon ook laten zien wat er gaat gebeuren met de opbrengst van dit jaar: 227 euro. Weer een mooie opbrengst die door de Koninkjes bij elkaar gezongen is.

En als slagroom op het toetje trad het Jeugdkoor van Diessen . Dat was een mooie muzikale afsluiting van deze gezellige middag.

Bedankt Koninkjes, bedankt Jeugdkoor, bedankt Diessen!

Opbrengst

De opbrengst van de actie was 227 euro.

Foto's

Bekijk hier de foto's.