English version

Geweldige Opbrengst Tijl Uilenspiegel Deurne

Op woensdag 9 april 2008 liep tegen de klok van twaalven de aula vol met kinderen van basisschool Tijl Uilenspiegel. Alle klassen kwamen bij elkaar om te horen wat zij tezamen op hadden gebracht met hun sponsorloop voor Jasinga in Indonesië. Lions Club Deurne is de initiator van deze actie. President Han van Hagen (oud-leerling van Tijl Uilenspiegel) en de heer Frans Geerts vertegenwoordigden Lions Club Deurne. Schooldirecteur Leon Boom vertelde de kinderen over het goede doel in Jasinga. De schoolkinderen in Jasinga hebben niet zoveel spullen als de schoolkinderen van Tijl Uilenspiegel. Het geld dat opgehaald is met de sponsorloop wordt in Jasinga ondermeer besteed aan boeken in de klas. De kinderen van het schooltje in Jasinga zijn daar ongelooflijk blij mee. Juffrouw Marja van Hasselt van het Vasten Actiecomité had lovende woorden voor de hoge opbrengst. Zij vertelde dat de jongste groepen zelfs meer geld opgehaald hadden dan de oudste groepen. Tezamen is er een geweldige prestatie neergezet. Dit leverde een luid applaus op van de volwassenen voor alle kinderen van Tijl Uilenspiegel.

Rosa en Lieke hadden het meeste geld opgehaald van alle kinderen. Zij mochten de mooie, zelf gemaakte cheque overhandigen aan Han van Hagen. Een cheque met een waarde van maar liefs € 3.500,- , een heel hoog bedrag.

Han van Hagen bedankte de school, en de kinderen in het bijzonder, voor deze geweldige prestatie. De cheque werd meteen doorgegeven aan Bep van Mierlo, schoolambassadrice van SYJ, en Els Kepers, secretaris van SYJ. Zij bedankten de kinderen symbolisch met “alle goede dingen in 3-en” : het goed luisteren bij de presentatie, het heel goed lopen tijdens de sponsorloop, en het zeer goede hoge bedrag van de opbrengst. En natuurlijk bedankte zij alle teamleden en het Vasten Actiecomité hartelijk voor de fijne samenwerking.

Opbrengst

De opbrengst van de actie was 3500 euro.

Foto's

Bekijk hier de foto's.