English version

Afsluitend benefietconcert Koninklijke Harmonie Deurne

Op zondagmiddag 29 juni 2008 was het publiek vol waardering voor het benefietconcert van de Koninklijke Harmonie Deurne onder de bezielende leiding van dirigent Martien Maas. Een gevarieerd repertoire werd ten gehore gebracht. Het geheel werd opgeluisterd door 3 zangers, waaronder 2 jonge aanstormende talenten, die het publiek in vervoering brachten. Een prachtig harmonieus samenspel tussen muziek en zang. Het publiek beloonde de muzikanten en zangers met veelvuldig en langdurig applaus. Dat alles vond plaats in de sfeervolle kapel bij Conferentiehotel Willibrordhaeghe in Deurne. Na afloop was er voor de gasten de gelegenheid om een heerlijke lunch te nuttigen in het restaurant van Willibrordhaeghe. Het benefietconcert van de KHD heeft € 860 opgebracht.

Lions Club Deurne sluit met dit benefietconcert een periode af van anderhalf jaar waarin zij verschillende geldwervende acties gevoerd hebben voor bovengenoemde doelen in de Derde Wereld. De acties varieerden van een boeken- en platenmarkt, wijnverkoop, statiegeldactie, scholenactie tot benefietconcert. De exacte opbrengst van alle acties wordt nog bekend gemaakt, maar de eerste tellingen fluisteren een bedrag van rond de 26.000 euro. Dat betekent dat beide goede doelen een bedrag van rond de 13.000 euro ten deel valt. SYJ heeft niet eerder zo’n hoge opbrengst gekregen van een actievoerder. SYJ is natuurlijk ontzettend verguld met deze opbrengst. Namens de kinderen uit Jasinga bedankt SYJ alle Lions-leden en alle actievoerders in Deurne voor deze geweldige opbrengst. Met gezamenlijke inzet hebben zij deze mooie opbrengst mogelijk gemaakt.

Opbrengst

430 euro

Foto's

De sfeer in de kapel van Willibrordhaeghe in Deurne was bijzonder.

De gedreven dirigent Martien Maas zweepte zijn muzikanten op tot grote hoogte. Zanger Joost Manders trakteerde het publiek op rock en opera.

De jonge zanger Twan Dirks bracht zijn lied overtuigend ten gehore. Hij oogstte daarmee luid applaus van het publiek.

Madelein Maas, dochter van de dirigent en winnares van Talentenjacht 2008 in Deurne, bracht het publiek in vervoering met haar prachtige zang.

Anton Bos van Lions Club Deurne bood na afloop van het concert de gastzangers een bloemetje aan.