English version

Lentebier Fietstocht voor Jasinga

Op 15 juni 2008 startte de achtste editie van de Lentebierfietstocht. Bij ieder deelnemend café een speciaal lentebiertje, tegen een gereduceerd tarief, en een hapje. En 2 van de 4 euro per inschrijvende deelnemer ging naar Stichting Yayasan Jasinga.

Om 12.00 uur startte de inschrijving bij café het Molentje in Oisterwijk en bij 5 andere deelnemende cafés: de Waterput, café den Brouwer, partycentrum den Horst, café ’t Buitenbeentje, café Zomerlust.

Ondanks twijfelachtige weersvoorspellingen werkte het weer toch mee. De zon scheen volop toen de eerste fietsers binnen druppelden. Er heerste optimisme bij de organisatoren van deze fietstocht, en men hoopte op een grote groep fietsers. SYJ werd in café ’t Molentje vertegenwoordigd door 2 vrijwilligers: Edith en Elisabeth.

Zij voorzagen fietsers van informatie over het goede doel en boden ook een helpende hand bij de verkoop van fietsroutes.

In de loop van de middag kwam Maureen Klomberg om een cheque te overhandigen van de Vrienden van Chateau Ormoy uit Ormoy sur Aube in Frankrijk. Zij is zo onder de indruk van het werk van SYJ in Indonesië en in Nederland dat zij de Vrienden van Chateau Ormoy ook geënthousiasmeerd heeft. En vandaar de cheque van zeshonderd euro. Een prachtig gebaar!

Ook een pluim voor caféhouder en mede-organisator van de fietstocht Toon Coppens uit Oisterwijk , die alle fooien van de dag in de donatiebus van SYJ stopte.

Bedankt alle fietsende deelnemers en organisatoren namens de kinderen in Jasinga.

Opbrengst

262,85 euro

Foto's

Café het Molentje in Oisterwijk raakt goed gevuld in de loop van de middag.

Vrijwilligers Edith en Liesbeth geven informatie vanuit hun informatiekraampje van SYJ.

Overhandiging van de cheque ter waarde van € 600 van de Vrienden van Chateau van Ormoy uit Frankrijk.

Toast op het succes van de Lentebier Fietstocht van 15 juni 2008.