English version

Alle 10 lopers passeren de eindstreep NYC Marathon!

What does it take ? Heart Pounding Dedication ! Anja, Anke, Maria, Jan en Jan, Peter, Arnold, Jack en Jack, en Cees did it !

Glansrijk en blessurevrij , de een meer bezweet en uitgeput dan de ander, behaalden zij alle tien de felbegeerde eindstreep van de New York City Marathon in het wereldbefaamde Central Park , dé marathons onder de marathons. Enkele ervaringen van lopers zelf:

Anja: “Het is niet voor te stellen maar 42 kilometer en 195 meter lang staan er langs de kant rijen toeschouwers je aan te moedigen. Dit door middel van gezang, muziek te maken, spandoeken en persoonlijke aanmoedigingen. Je wordt naar de finish gedragen en een marathon op deze manier lopen is een fluitje van een dollar. Wat een sfeer, als ik eraan terug denk krijg ik wéér kippenvel”.

Arnold: “The Big Day: zondagmorgen 2 november zaten, hingen en lagen 39.000 lopers in de bijna vrieskou te wachten op het verlossende startsein. Het terrein leek wel het festivalterrein van Woodstock. Ik heb nog menige loper gespot, die ondanks herhaalde waarschuwingen voor de kou, nietsvermoedend in een kort zomerbroekje tandenklapperend rondliep. Ik prijsde me gelukkig dat ik beter voorbereid was”.

Maria: “een week New York, wat een gevoel toen ik op Broadway liep ! Duizenden lichtjes, neon reclame in alle kleuren…muziek…en overal hoge torens. De eerste avond kon ik met mijn loopvrienden alleen om me heen kijken met open mond…waar was ik terechtgekomen, het leek één grote kermis, maar zonder attracties, …maar alles leefde er”.

Opbrengst

8.851,76 euro

Foto's

Bekijk hier de foto's.