English version

Vastenactie basisschool de- Klim-op uit Haaren

De kinderen van de Klim-op hebben in april 2009 met hun vastenactie ‘heitje-voor-karweitje’ geld ingezameld voor de kinderen van Sekolah 4 in Jasinga.

Thea Verwijmeren, lerares van basisschool de Klim-op, heeft Stichting Yayasan Jasinga als goed doel voorgedragen.

Op maandag 30 maart heeft de vrijwilligster Bep van SYJ op de Klim-op met een power-point-presentatie uitleg gegeven aan ongeveer 350 kinderen van de Klim-op over het project in Jasinga. De kinderen kwamen in vier groepen voor een half uurtje luisteren naar Bep in de aula. De kinderen waren vol aandacht en hadden meteen al ideetjes om geld in te zamelen. Bep gaf uitleg hoe de mensen in Indonesië wonen en leven. En ze vertelde wat de school in Jasinga nog nodig heeft om de kinderen goed les te kunnen geven. Zo konden de kinderen zelf op de foto’s zien dat de bibliotheekkasten in Jasinga nog leeg zijn. En Bep vertelde ook dat er op het schooltje in Jasinga kinderen zijn die brillen nodig hebben om goed op het schoolbord te kunnen kijken. Na de uitleg van Bep ontvingen alle kinderen van de Klim-op van hun klassenleerkracht een A4 die tot een envelop gevouwen werd. Nou, de kinderen hadden er zin in om de envelop gevuld te krijgen.

Op witte donderdag 9 april was de traditionele ‘eierenloop’ in Haaren: er werden deur-aan-deur eieren verkocht door de schoolkinderen. De opbrengst van de ‘eierenloop’ werd opgeteld bij de opbrengst van de vastenactie.

Op 15 april is de vastenactie afgesloten. Bep en Els van SYJ mochten op het schoolplein op een podium staan, omringd door alle kinderen van de Klim-op. Zij namen het symbolische bedrag van € 2.181,27 in ontvangst van Thea en Mirjam, de adjunct directeur van de Klim-op.

De kinderen vertelden dat ze allerlei dingen hadden gedaan om geld in te zamelen: het gras maaien, boodschappen doen, koekjes bakken, tuin schoffelen, oma’s schoenen wisselen naar pantoffels enz.

Voor al de kinderen van de Klim-op: dank je wel voor jullie inzet en dit grote bedrag. De kinderen uit Jasinga zeggen Terima Kasih tegen jullie. Jullie hebben ontzettend veel klusjes gedaan. Ook dank aan Thea Verwijmeren en het schoolteam. Bep en Els hebben prettig samen gewerkt.

In september a.s. komen Bep en Els nog een keer terug op de Klim-op om te vertellen hoe het geld van de vastenactie precies besteed is in Jasinga.

Opbrengst

2.181,27 euro

Foto's

Bekijk hier de foto's.