English version

Missie Wandel Tocht Haaren

Haarense kinderen lopen ieder jaar mee in de Missie Wandel Tocht voor meerdere goede doelen. In 2009 is het gehandicapte kind in Jasinga gekozen als een van de goede doelen. De jaarlijks terugkerende Missie Wandel Tocht wordt al zo’n 40 jaren gelopen. Wim Verouden is een van de organisators die een oude rot in het vak genoemd mag worden. In verleden decennia ging de opbrengst naar de Haarense missionarissen in den verre. Maar heden ten dage delen burgers die zich inzetten voor projecten in arme landen ook in de opbrengst.

Geboeid zaten honderden kinderen van de Hasselbraam en de Klim-op op donderdag 24 september te luisteren naar het verhaal, en te kijken naar de foto’s over het leven van kinderen in Jasinga. En dan vooral van het gehandicapte kind in Jasinga. Het was voor veel luisterende kinderen onvoorstelbaar en ondenkbaar dat het gehandicapte kind in Jasinga niet naar school gaat.

In de zondagmis op 27 september in de Haarense kerk is SYJ in de gelegenheid gesteld om in een goed gevulde kerk, het gehandicapte kind in Jasinga onder de aandacht te brengen. Pastoor Nguyen onderstreepte in diezelfde mis het belang van gezamenlijke burgerinitiatieven voor minder bedeelden in de wereld, en riep de Haarense bevolking op om hun steun te geven aan de Missie Wandel Tocht.

En op zondagochtend 4 oktober was het dan zover: vanaf 9.00 uur in de ochtend werd er vanuit het scoutinggebouw gestart voor de 7, 15 of 25 kilometer. De vooruitzichten van het weer waren tot het laatst onzeker, maar uiteindelijk zijn alle lopers, jong en oud, droog gebleven. Kinderen, ouders en grootouders stapten stevig door om gezamenlijk honderden kilometers af te leggen voor het goede doel. De organisatie verwende de lopers met limonade, fruit en jawel … met vers gebakken pannenkoeken ! Een traditie die zo oud is als de Missie Wandel Tocht zelf. SYJ was onder de indruk van de gesmeerdheid waarmee de organisatie verliep op zondagmorgen. Chapeau !

Op donderdag 15 oktober werden door Wim Verouden, in bijzijn van SYJ, de prijzen uit gereikt aan de schoolkinderen. Voor iedere loper was er natuurlijk na afloop van de tocht een medaille. Voor degenen die veel sponsors gevonden hadden was er een extra prijsje. En voor de kinderen die de meeste sponsors gevonden hadden om hun tocht te sponsoren, was er zelfs een hoofdprijs.

Voor SYJ was het een leuke ervaring om bij alle facetten van de Missiewandeltocht aanwezig te zijn. Het was mooi om het enthousiasme van de kinderen, de kunde van de organisatie, en de belangeloze inzet van de vrijwilligers te ervaren. Een prachtige traditie die Missie Wandel Tocht van Haaren. De opbrengst voor SYJ was 500 euro wat een mooi startbedrag is voor het gehandicapte kind van Jasinga.

Opbrengst

500 euro

Foto's

Bekijk hier de foto's.