English version

Lustrumdeelname Fancy Fair 2010

Voor SYJ was het in 2010 de vijfde keer dat we mee hielpen aan de Fancy Fair. Maar voor de organisatie van het Missie-comité was het misschien wel de 88 e keer dat zij deze Fancy Fair organiseerden want er gaan geruchten dat de eerste Fancy Fair van Hilvarenbeek dateert uit 1922. Er zitten twee tot drie generaties achter met ervaringen bij het organiseren van deze dag. Dat verklaart waarom het evenement altijd gesmeerd verloopt.

Het Missie Comité uit Hilvarenbeek heeft zich een nieuw jasje aan gemeten. Heette zij voorheen de Missie Naai Kring en later Missie Comite, m.i.v. 2010 hebben zij hun naam gewijzigd in de naam MIZEON. Dat staat voor Missie, Zending en Ontwikkelingswerk. Zij hebben hun bestuurssamenstelling gewijzigd. Dhr. Jan Abrahams heeft zijn voorzitters hamer na decennia over gedragen aan dhr. Jan Merckx. De aanpak en werkwijze is enigszins aangepast met de komst van een nieuwe generatie vrijwilligers. En als we de geruchten mogen geloven zijn er nog meer veranderingen op komst bij mizeon. Maar in de kern blijven zij hetzelfde doel nastreven: geld inzamelen voor mensen die zich in den verre bezig houden met goede doelen. Vroeger waren het voornamelijk missionarissen die over de hele wereld uit gezonden werden. Heden ten dagen zijn het ook particulieren die projecten in het buitenland steunen of runnen.

SYJ wil hun vrijwilligers Edith, Jannie en Victor speciaal bedanken omdat zij mee geholpen hebben om de Fancy Fair tot een succes te laten zijn.

Opbrengst

Nog niet bekend.

Foto's