English version

"Eerst een ander, dan jijzelf"

Op de receptie van de Vincentshop op zaterdag 17 april 2010 werd ons door Paul Westerburgen, penningmeester van de Vincentshop, een cheque aangeboden van tweeduizend euro voor SYJ. Dat was een volkomen verrassing. Overdonderd waren wij met deze onverwachte donatie. Eerder in 2008 en 2009 hadden wij al donaties ontvangen van de Vincentshop. Ruim een tiental andere vertegenwoordigers van goede doelen kregen diezelfde middag uit handen van Paul Westerburgen eenzelfde cheque aangeboden. U zult begrijpen dat de stemming tijdens de receptie er een van euforie was. Een gevoel van vreugde bij de vrijwilligers van de shop die hun niet aflatende inzet konden omzetten in ‘klinkende munten’ voor de aanwezige vertegenwoordigers van de goede doelen, die op hun beurt ook een gevoel van blijdschap ten deel viel. Een mooie chemische reactie tussen alle aanwezigen die zich inzetten om het leven van mede (wereld-) burgers draaglijker te maken.

“Eerst een ander, dan jijzelf” is de mooie alleszeggende lijfspreuk van Suus von der Fuhr, voormalig voorzitter en erelid van de Vincentius Vereniging Tilburg, die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan het ontstaan van de Vincentshop. Gegroeid van inzameling van goederen door parochies in de eerste helft van 1900, naar een centraal magazijn voor ingezamelde goederen in de jaren 50, en uiteindelijk in een verkooppunt van de ingezamelde goederen in de Vincentshop in 1983 in de Veemarkstraat. De opbrengsten van de verkoop worden al 25 jaren aangewend voor armoedebestrijding in Tilburg en voor projecten in ontwikkelingslanden. De zorg voor de eerste levensbehoeften staat hierbij altijd voorop.

SYJ bedankt alle vrijwilligers: heden ten dage zijn het 34 vrijwilligers die de Vincentshop runnen aan de Veemarkstraat, van inzameling tot verkoop. Het succes van de Vincentshop is te danken aan hun toegewijde en onbaatzuchtige inzet. Meldenswaardig is dat onze vrijwilligster Bep van Mierlo uit Helvoirt sinds kort ook vrijwilligster is bij de Vincentshop.

Opbrengst

2000 euro.

Foto's