English version

Stichting Voor Open Doel doneert

Eerder dit jaar dat attendeerde een sympathisant van SYJ uit Hilvarenbeek een bestuurslid van Stichting Voor Open Doel op het bestaan van SYJ. Dat resulteerde er in dat SYJ uitgenodigd werd om naar de Rechtbank in Breda te komen op dinsdag 28 december 2010, en een cheque in de handen gedrukt kreeg ter waarde van maar liefst 500 euro. Rien Smits, Henk van Tiel en Ton Remie van Stichting Voor Open Doel presteren het al 24 jaren om een jaarlijks voetbaltoernooi te organiseren vanuit de Rechtbank Breda waar ze geld aan ‘over houden’. Dat overschot aan geld schenken zij vervolgens weg aan goede doelen. Een lange lijst met goede doelen prijkt op hun lijst die zij in de afgelopen 23 jaren verrast hebben met een donatie. En dit jaar zijn wij toegevoegd aan die lijst evenals 3 andere kleine goede doelen stichtingen uit de regio Midden Brabant: Lente na 65, Rolerisuit, en Muuca.

Het werd een hartverwarmende ontmoeting op de Rechtbank in Breda. We werden gastvrij ontvangen door Rien, Henk en Ton en voelde ons meteen op ons gemak. De ontmoeting met de mensen achter de 3 andere kleine goede doelen stichtingen was inspirerend. Het hoogtepunt was natuurlijk de uitreiking van de cheque. Een film- en fotoploeg was paraat om alles vast te leggen.

Een woord van dank is op zijn plaats voor de sympathisant uit Hilvarenbeek die SYJ voorgedragen heeft aan de Stichting Voor Open Doel. En bovenal een bedankje voor Rien, Henk en Ton die blijkbaar over heel wat organisatietalent beschikken om dit ‘kunstje’ al 24 jaren te flikken.

Opbrengst

500 euro

Foto's