English version

Tijdgebrek en kiekjes

Welgeteld zijn we 18 dagen in Jasinga geweest, 4 dagen in Jakarta, en hebben een uitstapje van 3 dagen gemaakt naar de Puncack Pass. Dat lijkt een flinke tijd. Maar toch was het te kort om alles te doen wat we graag hadden willen doen. We hadden een druk programma: iedere ochtend en/of namiddag een afspraak. Tussen de middag, op het heetst van de dag, probeerden we een paar uurtjes ‘plan-plan’ te doen (rustig aan). Met het ritme van de kampong bewoners mee, die het ook wat rustiger aan doen in de het middaguren. Wat we bijvoorbeeld graag nog hadden willen doen:

  • de 23 nieuwe middelbare scholieren thuis bezoeken zodat we kunnen zien hoe hun woonsituatie is, en kennis kunnen maken met alle familieleden van de leerling;
  • op zoek naar een partner waar we op locaal niveau mee kunnen samenwerken om nieuwe projecten van de grond te tillen (microkredieten / kleinschalige hulp aan gehandicapte kinderen).

Maar gelukkig kunnen we tevreden terug kijken op alle dingen die we wel gedaan hebben. De belangrijkste activiteiten zijn elders te lezen en te bekijken op deze site. We hebben hier nog enkele kiekjes om een impressie te geven van ons verblijf in Jasinga.

Foto's