English version

Sponsorloop Hilvarenbeek

Wat is er allemaal voor nodig om een sponsorloop te organiseren ? Vraag dat aan Jack van de Sande van Atletiek Vereniging Achil ’87 in Hilvarenbeek. Hij is de motor achter deze nieuwe loop in de Zes Kernen van Hilvarenbeek: Esbeek, Baarschot, Haghorst, Diessen , Biest-Houtakker en het Vrijthof van Hilvarenbeek als start- en eindpunt. Jack -die zelf aan de vooravond van zijn 222ste marathon staat ! – heeft ervaring met het organiseren van loopevenementen. Er waren vrijwilligers om de stempelposten te bemannen, een fotograaf om de activiteiten vast te leggen, bestuur van Achil die sportdrank voor de lopers  ter beschikking stelde, een ontwerper van het inschrijfformulier, een journalist voor een artikel in de lokale krant, autobedrijf Rombouts en Robben Groene Energie die de donatiepot spekten, en last but not least wist Jack lopers te enthousiasmeren om mee te lopen. De organisatie verliep prima en is beslist vatbaar voor een jaarlijkse herhaling. Jack wilde deze nieuwe loop koppelen aan een goed doel, en dit jaar heeft Jack gekozen voor SYJ.

Als klap op de vuurpijl vierde Het Huis van Schijvens (bedrijfskleding in Hilvarenbeek) haar 150 jarig bestaan óók op zaterdag 5 oktober 2013. Schijvens ondersteunt SYJ al jarenlang. En dit was een uitgelezen moment voor hen om de opbrengst van deze sponsorloop te verdubbelen. Shirley Schijvens verwoordde het als volgt: “Wij hebben Room to Read als goed doel centraal staan bij onze feestelijkheden: dat is onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden, dus het doel van SYJ past daar heel goed bij en we zijn blij dat we € 302,05 kunnen bijdragen!”

Met de totaal opbrengst van ruim 600 euro kan SYJ 3 kinderen in Jasinga 3 jaren middelbaar onderwijs laten volgen, en een 4e kind 1 jaar middelbaar onderwijs laten volgen. Het betreft allemaal kinderen die uit armlastige gezinnen komen. Iedereen bedankt voor dit FANTASTISCHE RESULTAAT!!!

Opbrengst

604,10 euro

Foto's