English version

Fancy Fair editie 2014

MIZEON staat voor Missie, Zending En Ontwikkelingswerk. Voorheen waren het voornamelijk de geestelijken die begunstigd werden, maar tegenwoordig worden ook de leken/burgers met particuliere initiatieven begunstigd door Mizeon, de voormalige missie-naaikring uit Hilvarenbeek. Al sedert 1900 was de missie-naaikring actief voor missionarissen, paters, broeders en zusters in verre missielanden.

Mizeon steunt geestelijken nog steeds tot in alle windhoeken van de wereld. Maar de burgers met hun kleine goede doelen in Indonesië, Ethiopië, Brazilië, Uganda, en India staan ook in de warme belangstelling van Mizeon.

Zo kreeg SYJ zowel in 2010 als in 2011 € 450 van Mizeon. Al sinds 2007 deelt SYJ in de opbrengsten van de Fancy Fair. En al sinds 2007 verleent SYJ een ‘tegenprestatie’ door hulp te bieden bij de jaarlijkse Fancy Fair. Ieder jaar 2 of meer vrijwilligers van SYJ die helpen met opbouwen, bemensen van de kramen/spelletjes, en afbouwen in Café de Gouden Carolus in Hilvarenbeek. Op die manier gaan Mizeon en SYJ hand in hand om de kinderen in Jasinga een steuntje in de rug te geven.

Opbrengst

Nog niet bekend

Foto's