English version

Nieuwe uniformen en schoenen

Dankzij een donatie van Stg. Mizeon uit Hilvarenbeek hebben alle 208 kinderen van schooltje SD-04- een nieuw schooluniform gekregen. SYJ heeft vanwege haar 10 jarig bestaan er nieuwe schoenen bij geleverd.

Het schoolteam heeft een vrouwelijke naaister ingehuurd met een klein naai atelier aan huis die ruim 200 schooluniformen wilde maken. Een grote opdracht voor een kleine zelfstandige met een eenmansbedrijfje. Els is tijdens haar werkbezoek een kijkje gaan nemen in het naai atelier aan huis bij Ibu Omah. Ze is 4 maanden bezig geweest met deze opdracht. Ze was blij met deze grote opdracht maar het had haar soms wel stress gegeven. Ze was bang dat ze niet op tijd klaar zou zijn als Ibu Els van SYJ naar Jasinga  zou komen. Maar het is haar gelukt.

De nieuwe schooluniformen werden mogelijk gemaakt door een mooie donatie van Stichting Mizeon uit Hilvarenbeek. Een schooluniform kost gemiddeld € 7,50 per stuk. In een uniform zit ongeveer 3 euro arbeidkosten, en 4,5 euro materiaalkosten. Het schoolteam heeft zelf de keuze gemaakt voor het motief en de kleur.

SYJ bestaat in 2014 alweer 10 jaren. Een mooie aanleiding om alle schoolkinderen eens nieuwe schoenen te geven bij de nieuwe schooluniformen. Wati Duisters heeft enkele dagen ‘geshopt’ om 208 paren schoenen in te kopen voor al die verschillende schoenmaatjes van de schoolkinderen. En dat tegen een gunstige inkoopprijs want wie komt er nu 208 paar schoenen kopen?  

Foto's