English version

Middelbare Scholieren aan het woord

Els is in 2017 in de gelegenheid geweest om met 22 leerlingen en hun ouders even persoonlijk te spreken. Hier 6 leerlingen voor u aan het woord.

Jongen Alfaiz geslaagd:
Alfaiz –een kop groter dan zijn moeder- heeft een olijke blik  en draagt een helder blauw schooluniformjasje. Zijn moeder heeft zich voor deze gelegenheid op haar ‘paasbest’ gekleed en draagt een hijab/sluier .Desgevraagd vertelt  Alfaiz dat hij werk aan het zoeken is maar dat dat nog niet gelukt is. Hij zoekt via internet en advertenties in de krant. Zijn  plan is om door te werken geld te sparen zodat hij door kan studeren aan de universiteit. Zijn ouders hebben niet het geld om dat te bekostigen. Alfaiz zou nog steeds graag prof-voetballer worden, dat is eigenlijk zijn aller grootste wens.Maar hij zou ook tevreden zijn als hij sportleraar kan worden. De moeder van Alfaiz zou graag zien dat Alfaiz leraar wordt. Dat heeft hij een goede toekomst.

Meisje Fenia  geslaagd:  
Fenia  komt uit een  twee oudergezin met 3 kinderen. Fenia heeft een oudere uitwonende broer, en een jonger broer Adam  die nu gaat beginnen in het eerste leerjaar van de  smp en sponsoring krijgt van SYJ.    Fenia   vertelde tijdens een huisbezoek in 2013 dat ze graag lerares  wilde worden. Maar dat wil ze nu niet meer. Haar droom is nu om verpleegster te worden.   Ze zou daartoe verder moeten studeren buiten Jasinga, bijvoorbeeld in Bogor of Jakarta.  Haar ouders kunnen die studie echter niet bekostigen. Dus wil Fenia  eerst  gaan werken om geld te verdienen en te sparen voor haar studie. Fenia  heeft nu nog geen werk. Ze heeft al wel werkervaring opgedaan in de pasar (markt) van Jasinga.  Ze wil sollicitatiebrieven gaan schrijven en die persoonlijk gaan bezorgen.  Ze wil ook oefenen  met voeren van sollicitatie gesprekken zodat ze meer kans maakt om aangenomen te worden. De grootste wens die Fenia  heeft is om succesvol te worden in het leven.  Moeder is trots op haar dochter en hoopt van harte dat Fenia inderdaad succesvol gaat worden. 

Meisje Intan geslaagd:
Intan komt uit een tweeoudergezin en heeft een jonger broertje. Intan  vertelde tijdens een huisbezoek in 2013 dat ze graag lerares  wilde worden. En die droom heeft ze nog steeds. Ze zou graag juffrouw worden in het basisonderwijs.  Ze zou daartoe verder moeten studeren.  Haar ouders kunnen die studie echter niet bekostigen. Dus wil Intan  eerst  gaan werken. Intan heeft nog geen werk, en heeft ook nog niet gezocht. Ze wacht eerst op de uitreiking van haar diploma van SMA.  Daar kijkt  Intan naar uit. Intan weet nog niet wat voor werk ze wil gaan doen, of hoe ze werk gaat zoeken. Misschien wil ze ‘gewoon’ rond vragen . Ze wil wel graag werk in de buurt van huis . De grootste wens die Intan heeft is om succesvol te worden in het leven, en ze wil haar ouders gelukkig maken. Moeder is trots op haar dochter en zou graag zien dat Intan inderdaad verder gaat studeren.

Meisje Naila door naar 2e SMA:
Naila   is een meisje   uit een tweeoudergezin met 3 kinderen,  Naila   heeft  2 oudere broers.   Naila   vertelde tijdens een huisbezoek in 2014 dat zij graag dokter   wilde worden.   De droom om dokter   te worden heeft  Naila  nog steeds.   Daarom wil ze haar best doen op school. Naila   zegt  het leuk te vinden op school.  Naila’s grootste wens is om later succesvol te worden.   Moeder is trots op haar dochter . Moeder  vindt scholing belangrijk en vindt dat Naila nog meer haar best moet proberen te doen op school.

Meisje Anggi van SMP naar SMA:
Anggi  is een meisje   uit een tweeoudergezin met 3 kinderen,  Anggi  heeft  2 jongere zusjes.    Anggi   vertelde tijdens een huisbezoek in 2014 dat zij graag dokter    wilde worden en dat het wiskunde en natuurkunde haar lievelingsvakken  waren.   De droom om dokter   te worden heeft Anggi   niet meer.  Ze wil business-woman/ zakenvrouw worden.    Daarom wil ze haar best doen op school. Anggi   zegt  het nog steeds erg leuk te vinden op school.  Een echte hobby heeft ze niet, maar als ze thuis is dan vindt Anggi het leuk om huiswerk te maken of wat te luieren, TV te kijken, of met haar mobiele telefoon te spelen. De grootste wens van Anggi is om haar ouders gelukkig te maken. Moeder is trots op haar dochter  en vindt het fijn  dat Anggi   haar best doet op school.

Jongen Rafli door naar 3e jaar smp:

Rafli   is een jongen   uit een tweeoudergezin met 2  kinderen,  Rafli heeft een jongere  zus.   Rafli  vertelde tijdens een huisbezoek in 2014 dat hij graag prof-voetballer   wilde worden.    De droom om prof-voetballer  te worden heeft    Rafli nog steeds.   Maar als dat niet gaat lukken , dan wil hij piloot worden. Rafli  vindt het vak Bahasa Indonesia (taal Indonesisch) nog steeds zijn  favoriete vak op school.  Rafli    hoopt dat hij slaagt voor SMP-3- en hoopt dan door te kunnen stromen naar de SMA, de hogere middelbare school.   In zijn vrije tijd voetbalt  Rafli  natuurlijk graag, en hij zit ook onder schoolvoetbal. Maar hij kijkt ook graag naar televisie. De allergrootste wens van  Rafli   is om later succesvol te worden . Moeder is trots op haar zoon   en vindt het fijn  dat   Rafli  zijn best doet op school.

Foto's