English version

Bestuurssamenstelling SYJ gewijzigd in juli 2007

Met ingang van juli 2007 zijn Dick Martin uit Oisterwijk en Els Geerts uit Hilvarenbeek uit Hilvarenbeek toegetreden tot het bestuur van Stichting Yayasan Jasinga. Samen met Els Kepers, de secretaris, vormen zij het nieuwe driekoppige bestuur. Dick heeft als nieuwkomer de plaats van Edith Davies, de penningmeester, ingenomen. Els heeft plaats gewisseld met Fieke Geerts die de afgelopen 3,5 jaren voorzitter was.

Ieder afzonderlijk had reden(-en) om af te treden of juist toe te treden.

Edith Davies: wil na 3,5 jaren penningmeesterschap het vaandeltje over dragen maar wil als vrijwilliger actief betrokken blijven bij de activiteiten van SYJ in de regio. Fieke Geerts: heeft zich in Australië gevestigd en heeft in Sydney een zusterorganisatie opgericht met hetzelfde doel: het welzijn van de jeugd in Jasinga bevorderen in de breedste zin van het woord. Dick Martin: vindt het een uitdaging om zich maatschappelijk nuttig te maken in de loze uurtjes die hij nog ter beschikking heeft als gepensioneerde. Els Geerts: is vanaf het prille begin nauw betrokken geweest bij SYJ. Zij ziet het als een logisch vervolg dat zij de taak van Fieke als voorzitter overneemt.

Daarmee zijn de drie vitale bestuursposten bezet. In principe volstaat dat om de stichting te besturen. Maar SYJ zou graag uitbreiden met algemene bestuursleden die mee willen denken, mee willen doen, het doel van de stichting van harte kunnen onderschrijven, en de taken van de zittende bestuursleden kunnen ondersteunen. Mensen die graag zelfstandig taken op zich nemen, deel willen nemen aan bestuursvergaderingen, verantwoordelijkheid nemen voor eigen taken, met de computer kunnen werken, open zijn in de communicatie, en tijd te vergeven hebben (dit kan variëren van een tot enkele uren in de week afhankelijk van de inzet).

Mensen hoeven niet perse bestuurservaring te hebben. Wij hebben dat zelf ook niet, maar hebben wel allemaal de ‘drive’. Wij vinden het een boeiende en veelzijdige ervaring om een kleine, overzichtelijke, transparante, goede doelen organisatie te besturen.

Het nieuwe bestuur van links naar rechts: Els Kepers, secretaris, Dick Martin, penningmeester en Els Geerts, voorzitter.

 

Twee bestuursleden die na 3,5 jaren terug treden. Links: Fieke Geerts, oud-voorzitter. Rechts: Edith Davies, oud-penningmeester.