English version

“Doe Het Zelvers” in ontwikkelinghulp

Stichting Oisterwijk Wereldwijd ( SOW.) is een bundeling van particuliere organisaties die zich bezig houden met ontwikkelingshulp. Stichting Yayasan Jasinga ( SYJ) is er ook bij aangesloten. Wat beweegt die betrokken burgers die in hun vrije tijd geld inzamelen, acties op touw zetten, vergaderen, cursussen volgen en bijeenkomsten bijwonen. Allemaal met het doel om (vaak) concrete hulp te bieden in ontwikkelingslanden. Zij creëren een groot draagvlak in de samenleving voor ontwikkelingshulp. En inmiddels is er veel geld mee gemoeid. Waarom doen zij dit ? Wat motiveert hen? Hoe werken ze? Werken ze wel zo effectief?

SOW heeft een discussieavond georganiseerd. Vertegenwoordigers van vier Oisterwijkse organisaties vertelden over hun eigen initiatief waaronder Els Kepers, secretaris van SYJ. Lau Schulpen, onderzoeker aan de Radboud Universiteit van Nijmegen vertelde over de uitkomsten van zijn veldonderzoek naar de kwaliteit van de particuliere hulpverlening door Nederlandse burgers. Rob van Mierlo, directeur van het COS West- en Midden Brabant, deed mee aan de zaaldiscussie. Het werd een boeiende discussie onder leiding van Joop Rakhorst, regio coördinator van PUM Managers in ontwikkelingssamenwerking.

Foto's

Het discussie panel bestaande uit (van li naar re): Lau Schulpen , onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen; Joop Rakhorst, debatleider en regio coördinator PUM Managers; Rob van Mierlo, directeur COS West-Midden Brabant.

Twee vertegenwoordigers van lokale goede doelen organisaties : Els Kepers van Stichting Yayasan Jasinga; Corrie van Tilburg van Mirjam in Malawi.

Twee vertegenwoordigers van lokale goede doelen organisaties : Lyda Post (Brazilie); Jaap Zonneveld (Zambia).

Lau Schulpen, onderzoeker van Radboud Universiteit Nijmegen.

Bezoekers van de discussie avond in het zaaltje van de Voorhof in Oisterwijk.