English version

Trommelen en Smullen voor Bouwstenen in Jasinga !!!

Op een heiige zaterdagmiddag in oktober 2005 togen zo’n 45 motorminnende Grensjagers en hun vrienden richting Belgisch grens in het natuurgebied van Gorp en Rovert.
Vanaf 15.00 uur ’s-middags sijpelden de gasten binnen in het stalgedeelte van de verbouwde woonboerderij. Tegen 16.00 uur waren de meeste gasten gearriveerd en ving de percussieband Caramba Samba aan met hun oorverdovend en opzwepend getrommel. Het leek wel of hun trommelslagen de sluimerende zon uit zijn slaap wekte.
Het zonnetje brak door, en het ritme van de slagwerkinstrumenten vulde de nazomerlucht met trillingen die op verre afstand te horen geweest moeten zijn.
Na het bloedstollende optreden was de beurt aan de gasten om het trommelen onder de knie te krijgen. Er was zoveel belangstelling dat er drie workshops gegeven zijn door Caramba.
En verwonderlijk genoeg speelden de gasten een aardig deuntje weg onder de bezielende leiding van de dirigent van de band.
Maar een feest voor de Grensjagers zou geen feest zijn zonder lekker eten. Iedereen kon zijn buikje vullen met Indonesische lekkernijen zoals hete kip, tjaptjoi, smoor en rendang, babi-smoor, bami en kipsate. Tussen alle bedrijvigheden door konden de gasten naar een powerpoint-presentatie kijken die beelden toonden van Jasinga.
Ondermeer het bouwvallige schooltje was te zien waar we bouwstenen (lees: euro’s) voor inzamelen. Er was een informatie-stand met wetenswaardigheden over de Stichting en zelfs enkele spelletjes voor de gasten. De tijd vloog om.
Na het buffetdiner werd er nog wat gekeuveld met een bakkie koffie en de klok sloeg alweer 9 slagen. Tijd om huiswaarts te keren.

Bestuursleden hebben genoten van het benefiet en kijken samen met hun vrijwilligers terug op een geslaagde activiteit. En de gasten hebben niet minder genoten. Het was een gezellige bijeenkomst die ongeveer een nettowinst van €700,00 opgeleverd heeft. Een mooi bedrag waar heel wat bouwstenen mee gekocht kunnen worden voor de renovatie van het schooltje.
En daar zijn het bestuur én de kinderen van Jasinga héél blij mee. Iedereen hartstikke bedankt oftewel terimah kasih.

Opbrengsten

Trommelen (benefiet diner en optreden) in oktober 2005: 689,57 euro.

Foto's

Bekijk hier de foto's.