English version

Schoolkinderen in Waalre voeren actie voor schoolkinderen in Jasinga (december 2005)

Nuts-basisschool De Meent uit Waalre leert hun kinderen dat Kerstmis méér is dan een kerstboom vol ballen en slingers: “over de hele wereld wordt Kerstmis gevierd. Dat feest wordt verschillend gevierd afhankelijk van geloof, cultuur, gedachten en gebruiken. Eén ding hebben ze gemeen: het is het feest van de vrede. Het feest van denken aan die ander die het minder goed heeft”.

En daarom heeft De Meent in 2005 Stichting Yayasan Jasinga uitgekozen als goede doel om actie voor te voeren. De schoolkinderen hebben wekenlang mooie kerstspullen in elkaar geknutseld om die op hun kerstmarkt te verkopen. De opbrengst gaat naar nieuwe w.c.’s en waterkranen voor het schoolgebouw in Jasinga.

Op maandagmiddag 12 december hebben Els, Bep en Els aan de ruim 300 leerlingen en groepsleerkrachten van De Meent een presentatie gegeven over de situatie in Jasinga. De kinderen van De Meent waren belangstellend en aandachtig tijdens de presentatie. De grote verschillen op de foto’s van het vervallen schoolgebouw in Jasinga, en de foto’s van hun eigen schoolgebouw in Waalre maakten diepe indruk op de kinderen.

Op donderdagavond 22 december was er een sfeervolle en goed georganiseerde kerstmarkt op het schoolplein van De Meent. Ondanks het miezerig weer stroomden het plein vol met ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen. Het was er gezellig met sfeervol verlichte kraampjes, warme gluhwein en chocomel, en zelfgebakken wafels. Het was een gezellige drukte. De verkoop van de creatieve knutselwerkjes van de kinderen aan de kraampjes liep als een trein (zie de foto’s).

Edith, Els en Els stonden temidden van al die bedrijvigheid met hun informatiekraam van de Stichting Yayasan Jasinga. Er was informatie en er waren spelletjes. Vooral de grabbelton was in trek bij de kleintjes. De schoolkinderen van De Meent hebben geholpen met de spelletjes bij de informatiekraam. Er was belangstelling van de volwassenen voor informatie over het renovatieproject en de stichting.

Wij kijken met tevredenheid terug op de twee geslaagde momenten. Wij willen een speciaal bedankje richten aan de “goede doel commissie” van De Meent. Met hun inzet en enthousiasme moest het wel een succes worden.

Opbrengst

Eigen kraam op de Kerstmarkt in Waalre in december 2005 was: 78,81 euro.

De opbrengst van de verkoop van knutselwerkjes van de schoolkinderen van De Meent uit Waalre bedroeg 1.442,90 euro. In totaal komt de teller in Waalre daarmee op 1.521,71 euro te staan. Een geweldig mooi bedrag.

Foto's

Bekijk hier de foto's.