English version

Yayasan straalde op Kerstmarkt in Haaren

Stichting Yayasan Jasinga heeft zich op zondag 18 december 2005 gepresenteerd aan de bezoekers van de Haarense Kerstmarkt “Sterren stralen overal”. Het is de derde keer dat de middenstand van Haaren deze sfeervolle markt georganiseerd heeft. Naast de middenstand bood de markt ook ruimte aan goede doelen organisaties: Stichting Yayasan Jasinga, Stichting Weeshuizen Belarus (Wit-Rusland) en Unicef waren vertegenwoordigd. Er was ook vertier in de vorm van muziek, dans en straattheater. En in de grote tent op het kerkplein kon men zich verwarmen met chocomel, worstebrood, soep en gluhwein. Ondanks de koude werd de markt goed bezocht en hing er een gezellige sfeer.

Stichting Yaysan Jasinga had een kraam met informatie, verkoop van Balinese snuisterijen en spelletjes. De vrijwilligers Irma en Karin hebben heel wat snuisterijen verkocht waarvan de winst naar de stichting gaat. Els en Els hebben de belangstellenden voorzien van informatie van de Stichting en het renovatieproject van de lagere school in Jasinga. Voor € 0,50 konden kinderen grabbelen of konden volwassenen “bouwstenen raden”. Ook die opbrengst gaat naar de stichting. Het juiste aantal bouwstenen in de ton is niet geraden dus er kon geen prijs uitgereikt worden. De bouwstenen in de ton stonden symbool voor de vele bouwstenen die nodig zijn om het schooltje in Jasinga te verbouwen. De Stichting heeft bijna € 40.000,00 nodig om het schoolgebouw te renoveren en in te richten.

Irma, Karin, Els en Els hadden koude handen, neuzen en voeten na afloop van de geslaagde kerstmarkt maar waren heel tevreden over de opkomst en belangstelling.

Opbrengst

Kerstmarkt Sterren Stralen Overal in Haaren in december 2005: 135,35 euro.

Verwerven van bredere bekendheid was het voornaamste doel van deze actie.

Foto's

Bekijk hier de foto's.