English version

Stichting Oisterwijk Wereldwijd

Stichting Yayasan Jasinga (SYJ) is aangesloten bij Stichting Oisterwijk Wereldwijd (S.O.W.).

S.O.W. is een bundeling van Oisterwijkse organisaties die actief zijn op het terrein van mondiale bewustwording en internationale solidariteit.

Op 5 maart 2007 organiseerde S.O.W. een thema-avond over een duurzame wereldgemeenschap.

SYJ vulde met samen andere organisaties de informatieve stands in de aula van 2 College/ Durendael in Oisterwijk. Een bonte mengeling van ideële organisaties die zich voor stelden aan het publiek middels foto’s, folders en producten. Verrassend om te zien dat zoveel burgers zich wereldwijd inzetten voor allerlei kleine projecten.

Het was een prikkelende avond met boeiende sprekers: Jan Juffermans van De Kleine Aarde over de Mondiale Voetafdruk. Erg informatief maar ook confronterend; Henk Willems, Burgemeester van Heusden die met bevlogenheid en realiteitszin vertelde over de stedenband tussen zijn Heusden en het verre Otjiwarongo in Namibië; Wethouder van Hezik en burgemeester Kortman van Oisterwijk die een warm pleidooi hielden voor een duurzaam Oisterwijk.

Het onderwerp duurzaamheid krijgt momenteel brede maatschappelijke aandacht. Denk alleen aan de film “een ongemakkelijke waarheid” van Al Gore. S.O.W. legt met name nadruk op de internationale aspecten van duurzaamheid. Een duurzamer Nederland betekent een meer duurzame wereld, en dus een duurzamer Jasinga!

Wilt U meer weten over Stichting Oisterwijk Wereldwijd: www.oisterwijkwereldwijd.nl