English version

Presentatie Vastenactie Tijl Uilenspiegel in Deurne

Op dinsdag 26 februari kwamen ongeveer 235 kinderen van basisschool Tijl Uilenspiegel in Deurne luisteren naar een presentatie over de basisschool in Jasinga in Indonesië.

De kinderen kwamen verdeeld over 3 groepen een half uurtje luisteren naar onze vrijwilliger Bep van Mierlo. Tijl Uilenspiegel onderging een verbouwing, dus er moest geïmproviseerd worden. Bep moest daar even aan wennen, voor de kinderen maakte het niets uit. De afzonderlijke groepen gingen op de grond zitten en luisterden aandachtig. Bep liet foto’s zien van de school in Jasinga. Met verbazing keken ze om beurten naar het kapotte plafond, naar de vies uitziende toilet en naar de kapotte schoolborden. Na het verhaaltje van Bep mochten de kinderen vragen stellen. Vele handen gingen omhoog en de kinderen stelden allerlei vragen en plaatsten verschillende opmerkingen.

De lagere school in Jasinga is nu helemaal opgebouwd. De school heeft nog wel spullen nodig voor de inrichting en ze hebben nog geen bibliotheek. Daar gaan de kinderen van de Tijl Uilenspiegel zich voor inzetten door vastenactie te voeren op 12 maart aanstaande. Ze gaan dan een sponsorloop lopen. Ze halen daarmee geld op voor “boeken in de klas van Jasinga”. Na afloop van de presentatie keken de kinderen nog eens aandachtig naar de foto’s die Bep mee gebracht had. De kinderen waren onder de indruk.

De kinderen van Tijl Uilenspiegel verdienen een applaus omdat ze zo aandachtig geluisterd hebben naar Bep. Nu nog lopen!!!