English version

Sponsorloop Tijl Uilenspiegel Deurne

Met ongeduld en enthousiasme stonden ongeveer 235 schoolkinderen van de basisschool Tijl Uilenspiegel in Deurne op hun schoolplein te wachten totdat het startsein gegeven werd voor de sponsorloop. Directeur Leon Boom herinnerde de kinderen aan de goede doelen actie voor het lagere schooltje in Jasinga. Els Kepers , secretaris van SYJ, telde af voor het startschot. Alle kinderen telden mee, en toen het startsignaal gegeven werd waren ze niet meer te houden. Het parcours lag dicht bij de school. De kleintjes mochten voorop. Ieder kind had zijn formulier bij om dit bij iedere ronde af te laten stempelen. Hoe meer rondes hoe meer geld voor het goede doel. De leerkrachten zaten aan de lopende band af te stempelen.

De kinderen werden aangemoedigd door ouders en enkele grootouders. Frank Wolters, afgevaardigde van de Lions Club Deurne, en Bep van Mierlo, vrijwilliger van SYJ, hielden bij de uitgang een “rennen voor Jasinga”plaat in de hoogte om de kinderen aan te moedigen. Op de achtergrond volop muziek. De kinderen bleven onverminderd enthousiast. Jassen werden uitgegooid en snel iets drinken en weer een volgende ronde. De kinderen liepen van 11 tot 12 uur. De weergoden waren de lopers goedgezind: er kon net tussen twee malse regen buien door gelopen worden.

Vol trots lieten de kinderen hun stempelkaarten zien. Er waren kinderen die zelfs meer dan 40 rondes gemaakt hadden. Bravo voor alle kinderen van Tijl Uilenspiegel in Deurne . Jullie zijn echte kanjers!