English version

Renovatie 2005

Met trots kunnen wij berichten over de eerste vorderingen van de renovatie.

In december 2005 heeft onze projectmanager Wim Duisters de aannemer dhr. Hanafi het startsein gegeven om te beginnen met de renovatie van schooltje nummer vier in Jasinga.

In het houtatelier wordt hard gewerkt aan nieuwe meranti raam en deurkozijnen.

Op locatie hebben ze in december alles bouwklaar gemaakt (tijdelijke water- en stroomvoorziening, aanvoer materialen). En natuurlijk begon daarna het sloopwerk: muren strippen, plafonds eruit, oude kozijnen en oude tegelvloer eruit.

En nu zijn ze al begonnen met de opbouw: muren worden opnieuw bezet, nieuwe kozijnen worden geplaatst, vloeren worden geëgaliseerd. Op de foto’s is het allemaal te zien als je goed kijkt. Voor degenen die goed opletten is op de foto’s ook te zien dat de bouwvakkers de bouwplek niet alleen als werkplek hebben maar ook als leefplek. Er is echt geen cafetaria in de buurt! (met excuses voor de overbelichting van een aantal foto’s).

En de schoolkinderen?? Die hebben op dit moment schoolvakantie. Als de vakantie voorbij is dan gaan alle 151 kinderen in het andere gebouw (slechts 3 lokalen!). En misschien gaan ze wel wisselroosters draaien. Dat is niet ongewoon in Indonesië. Veel scholen die met ruimtegebrek kampen draaien wisselroosters.

En hier onze projectmanager Wim Duisters uit Jakarta op 7 januari 2006:

“Jawel hoor, het nieuwe jaar is amper 'n week oud en daar gaat ie weer!

De zoveelste keer dat hier in Indonesië 'n school tegen de vlakte gaat.

Nog 'n geluk zeggen we dan, er zijn geen slachtoffers deze keer, alleen het dak maar is ingestort en er stond toevallig, gelukkig, niemand onder.

Er staat een foto in de grootste krant van Indonesië KOMPAS. Het dak kwam 'n maand geleden naar beneden in Karanganyar, Midden Java.

Het had ook totaal anders kunnen uitpakken!!

En daarom is de stichting waar U zich bij betrokken weet, Yayasan Jasinga, dankzij Uw financiële steun momenteel met 12 werklui volop aan de gang om het leven van deze kinderen te sparen. Het is niet hun schuld dat hun school op instorten staat, waarom moeten die lieve kinderen dan daar het slachtoffer van worden?

Dankjewel voor Uw financiële hulp! Voel U trots dat mede dankzij Uw hulp, U, samen met 'n hoop andere mensen die hun hart op de juiste plaats hebben zitten, er nu daadwerkelijk opgetreden wordt!