English version

Voortgang renovatie (februari 2006)

Onder leiding van de aannemer dhr. Hanafi, en onder toeziend oog van onze projectmanager dhr. Wim Duisters verloopt de renovatie van het eerste schoolgebouw in Jasinga bijzonder voorspoedig. Wekenlang wordt er al door gemiddeld 15 bouwvakkers gestaag doorgewerkt ondanks de regentijd. Gelukkig heeft het schoolgebouw nu een goede dakbedekking. Iedereen blijft droog ondanks alle stortbuien.

Na de sloop en opbouw fase is men nu bezig met de afwerkfase. De plafonds worden gewit, de kozijnen krijgen een diepgroene kleur, de muren worden gedeeltelijk lichtgroen en wit geschilderd. De witte keramische tegels zijn nu bijna overal gelegd. Er is een stopcontact en lichtpunt in ieder lokaal aangelegd. Het zal een enorme verbetering zijn dat er stroom (en dus licht!) is in het schoolgebouw.

Het toiletgebouw heeft een metamorfose ondergaan. Er komt stromend water voor het doorspoelen van de toiletten en voor de wastafels. Er wordt ook nog een septictank aangelegd.

Inmiddels is de schoolvakantie van de kinderen voorbij. Men heeft alle schoolkinderen improvisorisch ondergebracht in het tweede (kleinere) schoolgebouw. De lokalen zijn opgedeeld om alle leerlingen te herbergen.

Zonder tegenslagen wordt de eerste deelrenovatie eind februari of begin maart 2006 opgeleverd. Natuurlijk brengen we daar opnieuw verslag van uit. We hebben nieuwe foto’s van de renovatie. Hierop is de voortgang duidelijk te zien.