English version

Activiteiten 2008

Jarige lopers doneren gul

Leden van Atletiekvereniging ’87 uit Hilvarenbeek zijn niet alleen sportief, maar ook gul, en blijken onze stichting nog steeds een warm hart toe te dragen. In de afgelopen maanden zijn er weer 2 jarige atleten die hun verjaardagscadeau in de vorm van een geldbedrag aan ons gedoneerd hebben. Deze royale spontane initiatieven hebben ons aangenaam verrast. Proficiat en geweldig bedankt!

Alle 10 lopers passeren de eindstreep NYC Marathon!

Tien lopers van atletiekvereniging Achil ‘87– waaronder 3 debutanten – konden zich op de borst kloppen nadat ze de matten in Central park gepasseerd waren. Ze kregen bovendien een prachtige medaille op de borst gehangen. Dik verdiend ! Hun actie heeft het mooie bedrag van € 8.851,76 in het laatje gebracht. De helft voor Jasinga en de helft voor PetProbe.
lees meer

Venerabele Gilde uit Hilvarenbeek doneert andermaal

Het Genootschap van de Venerabele Gilde uit Hilvarenbeek heeft voor de tweede keer een ruimhartige donatie gegeven voor de kinderen in Jasinga. Dit jaar kregen wij , bestuur van SYJ, de gelegenheid om onszelf en ons werk te presenteren aan de broeders van de Gilde. Daardoor hebben wij zelf ook persoonlijk kennis kunnen maken met de personen achter deze minder bekende en misschien wel tikkeltje mysterieuze broederschap die al eeuwen bestaat.

Afsluitend benefietconcert Koninklijke Harmonie Deurne

Een geslaagd benefietconcert in de sfeervolle kapel van Willibrordhaeghe als afsluiter van anderhalf jaar geldwervende acties van Lions Club Deurne. De geweldige totaalopbrengst is bestemd voor 2 goede doelen: een schoolbusproject in Kameroen en ons schoolproject in Jasinga.
lees meer

Lentebier Fietstocht voor Jasinga

Zondag 15 juni 2008 is de Lentebier Fietstocht gereden. Alweer de achtste editie. De Vrienden van Chateau Ormoy kwamen niet fietsen maar wel een gulle cheque aanbieden.
lees meer

“Doe Het Zelvers” in ontwikkelinghulp

Kleine goede doelen stichtingen bouwen scholen, ziekenhuizen en slaan waterputten in alle delen van de wereld. Professionals zoals managers, therapeuten en artsen zetten hun kennis en ervaring in bij goede doelen projecten. In Nederland is inmiddels een half miljard euro per jaar gemoeid met deze vorm van ontwikkelingssamenwerking. Ze worden ook wel de “Doe Het Zelvers” in de ontwikkelingshulp genoemd. Dat was voldoende stof voor een boeiende discussieavond op 27 mei 2008, georganiseerd door Stichting Oisterwijk Wereldwijd.
lees meer

Opbrengst Braderie Vincentius Vereniging boven verwachting

Traditiegetrouw organiseert Vincentius Vereniging Tilburg hun jaarlijkse braderie in het weekend van de grote Meimarkt in Tilburg. Dit jaar was dat op 17 en 18 mei 2008. De opbrengst ging dit jaar naar twee goede doelen: Yayasan Jasinga Stichting Nimba in Guinee. Alle lof voor de vrijwilligers van de Vincentshop in de Veemarktstraat. Zij hebben het hele jaar kunst en kitsch geselecteerd om op de braderie te verkopen voor het goede doel. Dat heeft het ongelooflijke bedrag van € 4.380 opgeleverd voor SYJ.
lees meer

Pinkstermarkt Oisterwijk jubileumeditie 2008

Stichting Oisterwijk Wereldwijd organiseerde voor de tiende keer hun jaarlijkse mondiale informatiemarkt. Het zonnetje verhoogde de sfeer in het Lindepark achter het gemeentehuis in Oisterwijk. Yayasan Jasinga stond er ook met een informatiekraam.
lees meer

Mensen met een missie

Het Missiecomité Hilvarenbeek is er opnieuw in geslaagd om een mooie opbrengst te genereren met hun jaarlijkse Fancy Fair. Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor SYJ, net zoals de twee voorgaande jaren.
lees meer

Geweldige Opbrengst Tijl Uilenspiegel Deurne

Ongeveer 235 schoolkinderen van Tijl Uilenspiegel in Deurne hebben het megabedrag van 3500 euro bij elkaar gebracht met hun sponsorloop. Daarmee kan het schooltje in Jasinga veel doen.
lees meer

Sponsorloop Tijl Uilenspiegel Deurne

235 kinderen uit Deurne lopen rondjes voor het goede doel in Jasinga en Kameroen. Ze worden gesponsord door familie, vrienden en kennissen.
lees meer

Vrouwentongen spelen “Uit eigen werk” voor Jasinga

Op vrijdag 14 maart 2008 speelden de 3-koppige amateur cabaret groep “Vrouwentongen” in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle voor het goede doel in Jasinga.
lees meer

AA Bank Kantoor Goirle doneert aan Jasinga

Het personeel van de Abn/Amro Bank in Goirle heeft een ‘potje’ waarvan de inhoud aan een goed doel geschonken mag worden. Een van de medewerksters van kantoor Goirle is vrijwilligster van SYJ en heeft Jasinga voorgedragen als goede doel. Het potje had de mooie inhoud van 549 euro. Terimah Kasih voor de medewerkers van Kantoor Goirle!

Presentatie Vastenactie Tijl Uilenspiegel in Deurne

Kinderen van basisschool Tijl Uilenspiegel uit Deurne luisterden met ingehouden adem naar de presentatie van SYJ.
lees meer

Drie Koningen Diessen op herhaling voor Jasinga

Net als in 2007 hebben de Drie Koningen van Diessen in 2008 opnieuw hun liederen ten gehore gebracht voor het goede doel.
lees meer

M.O.V. Vinkel succesvol voor Jasinga

De huisvlijt van de dames van Werkgroep M.O.V. uit Vinkel hebben flink geld in het laatje gebracht. De dames brouwen volgens eigen recept jams, chutneys en sappen. Bovendien haken zij engeltjes.
lees meer

Actie Statiegeld Deurne

Lions Club Deurne heeft samen met de Plusmarkt in Deurne actie gevoerd voor SYJ, en voor Affamir, een project in Kameroen. Dit heeft 600 euro opgeleverd, waarvan de helft voor SYJ.
lees meer

Opbrengsten/donaties 2008

Venerabele Gilde: € 400

New York Marathon: € 8.876

60 jarige verjaardag Achiller € 600

50 jarige verjaardag Achiller € 915

Lentebier Fietstocht:€ 262,85

Chateau d'Ormoy Frankrijk (juli): € 600

Braderie Vincentius Vereniging: € 4.380

Pinkstermarkt Oisterwijk: € 117,54

Fancy Fair: € 400

Statiegeldactie Deurne € 55

Sponsorloop Tijl Uilenspiegel: € 3.500

Benefietconcert KHD LCD € 466

Vrouwentongen: € 1.900

AA Bank Kantoor Goirle: € 549

Drie Koningen Diessen: € 227

M.O.V. Vinkel: € 2.345

Afscheidsdonatie Dhr. R. S. van Don Sarto: € 200

Chateau d'Ormoy Frankrijk (januari) : € 500